11 Ocak 2009 Pazar

Dogal gaza alternatif LPG


İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, doğal gaz sevkıyatında yaşanan kriz dönemlerinde, tedarik ve temininde sıkıntı bulunmayan LPG'nin önemli bir alternatif olabileceğini açıkladı.

Doğal gaza alternatif LPG


Yalçıntaş, yaptığı yazılı açıklamada, LPG'nin temiz, çevre dostu, depolanabilir ve kolay taşınabilir olma özellikleriyle birçok Avrupa ülkesinde tercih edilen bir enerji kaynağı olduğunu ve Avrupa'nın da kısıntı sebebiyle LPG dönüşümü başlattığını belirtti.

Kombi, ocak ve fırın gibi cihazlarının basit bir işlemle LPG ile çalışır hale getirilebileceğini ifade eden Yalçıntaş, şunları kaydetti:

''Doğal gaz akışının kesilmesi, azalması konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, ilgili kurumlarının ve mahalli idarelerin gerekli önlemleri alacaklarından kuşkumuz yok. Bütün buna rağmen bir sıkıntı ile karşı karşıya kalındığında LPG'ye dönüşümün küçük bir işlemle yapılabilme imkanının olduğunu belirtmek isterim. Türkiye'de 10 milyar dolarlık pazar hacmini yakalayan LPG, doğal gazla birlikte çevreci bir yakıt olarak görülmeli. LPG sektöründe de böyle bir dönüşüm için her türlü altyapı hazır. Özellikle sanayi kesiminde sistemin hızlı devreye alınabilmesi mümkün.''

Yalçıntaş, LPG sektörünün Türkiye'de 61 dağıtım şirketi 16 bin bayisi ile hizmet sunduğunu ve özellikle İstanbul'da LPG dönüşümü hizmeti verebilecek 1600 civarında bayi ve geniş servis altyapısının hazır olduğunu belirtti.


Hiç yorum yok: